Nieuws archief

Hieronder volgt een overzicht van de titels en inleidingen van alle reeds verschenen nieuwsberichten:


Laatste nieuws: Excel Experience Day 2006

Marcel Kreijne - 07 Dec 2006

Vandaag was de eerste "Excel Experience Day". Marcel was erbij als een van de 11 docenten. In een tweetal parallelsessies heeft Marcel namens Quandan en Bakker Computer Opleidingen inzicht gegeven in de mogelijkheden op het gebied van Plannen in Excel en Begroten in Excel.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Een excellent 2005 gewenst!

Marcel Kreijne - 01 Jan 2005

Quandan wenst u een excellent 2005

Quandan heeft het afgelopen jaar zijn bestaansrecht duidelijk bewezen. Enkele honderden vragen zijn beantwoord. Een deel hiervan was interessant voor een groter publiek. Die vragen zijn dan ook als tip op de site verschenen.

Enkele zeer tevreden vragenstellers vroegen of het ook mogelijk was een donatie te doen als bijdrage in de kosten van deze site. Uiteraard is dat mogelijk. Het rekeningnummer is 12.30.34.973 t.n.v. M. Kreijne te Apeldoorn.

Er is echter nog een andere manier om quandan te steunen en dat is door via de links in de quandan boekenhoek naar de sites van bol.com, proxis en amazon.com te gaan om daar je aankopen te doen.

Zo kost het u niets om quandan te steunen.
Quandan krijgt commissie over alle verkopen, dus niet alleen op de hier gerecenseerde boeken.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Prettig kerstweekend!

Marcel Kreijne - 23 Dec 2004

Helaas dit jaar geen extra vrije dagen vanwege de kerst, maar ondanks dat...

Quandan wenst u een heel prettig kerstweekend!

De verschijningsdata van de tips zijn speciaal afgestemd op de feestdagen, voor het geval u nog iets wilt doen met de kerst. De laatste tip van dit jaar (2004) verschijnt in de kerstnacht op 25 december. De eerste tip van volgend jaar verschijnt direct na de jaarwisseling: op 1 januari 2005 rond middernacht.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: NIEUW: De Quandan Boekenhoek!

Marcel Kreijne - 22 Nov 2004

Vanaf vandaag heeft de quandan site een nieuw onderdeel: de boekenhoek. Hier worden boeken op Excel gebied door ons geselecteerd en (binnenkort) ook besproken. Op dit moment zijn we de boekenhoek nog aan het opbouwen (dus nog niet alles werkt perfect), maar neem alvast een kijkje... Altijd handig voor als je nog wat nodig hebt op je lijstje voor Sinterklaas of Kerst...
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Voorwaardelijk verbergen van rijen en kolommen nu geschikt voor Excel 2003.

Marcel Kreijne - 28 Oct 2004

De code zoals die tot vandaag in de tip Voorwaardelijk verbergen van rijen en kolommen stond, blijkt in Excel 2003 te resulteren in een vicieuze cirkel van herberekeningen. Uiteindelijk zal Excel hierdoor vastlopen en gesloten worden! De code in de tip is nu door een kleine aanpassing Excel 2003 proof. We raden alle gebruikers van deze tip aan de code bij te werken (ook als je zelf geen Excel 2003 gebruikt!), zodat de bestanden waarin deze tip toegepast is zonder problemen in Excel 2003 gebruikt kunnen worden. Klik op [ Volledige bericht ] voor meer informatie over de wijzigingen.

[ Klik hier voor de tip met Excel 2003 proof code ]
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Vanaf nu de Tip Top 5

Marcel Kreijne - 27 Jul 2004

Vanaf vandaag zijn de meest populaire tips van quandan nog makkelijker te vinden. De 5 meest bekeken tips staan voortaan in de rechter kolom van het scherm.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Tip van de week "EK 2004 vraag: Rangorde binnen poule tonen" is nu compleet.

Marcel Kreijne - 07 Jun 2004

Een bezoeker attendeerde mij op het feit dat in de huidige tip van de week (EK 2004 vraag: Rangorde binnen poule tonen) de oplossing ontbrak. Inmiddels is de tip gecompleteerd... schrik niet, het is een heleboel tekst...
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Hoogste tijd voor nieuwe tips

Marcel Kreijne - 01 Jun 2004

Nadat de quandan site enige tijd verstoken is gebleven van nieuwe tips, staan er nu weer voor vele weken nieuwe tips in de database... kom dus regelmatig terug voor een nieuwe tip!
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Tip 'Lijst van bestandsnamen en hyperlinks maken' gecorrigeerd

Marcel Kreijne - 08 Apr 2004

Naar aanleiding van een mailtje van een bezoeker van deze site kwam een aantal foutjes in de tip van de week aan het licht. De tip heeft tot en met 7 april onjuist op deze site gestaan. Heeft u in de genoemde periode deze tip gelezen en toegepast, dan raden we u aan uw toepassing aan te passen conform de tip zoals deze nu op de site staat: Lijst van bestandsnamen en hyperlinks maken.

We danken deze bezoeker voor zijn alertheid en verexcuseren ons voor het ongemak.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Quandan na 3 dagen weer bereikbaar

Marcel Kreijne - 05 Feb 2004

De website van Quandan is afgelopen maandag 2 februari t/m woensdag 4 februari onbereikbaar geweest als gevolg van migratieproblemen bij de hostingprovider. Alle problemen zijn nu opgelost, dus u bent allemaal weer van harte welkom!
[ Volledige bericht ]


Nieuws: De beste wensen voor 2004!

Marcel Kreijne - 01 Jan 2004

Quandan wenst u het beste voor het nieuwe jaar. Na de opstart in 2003 zal quandan in 2004 uitgroeien tot een volwaardig steunpunt voor spreadsheetgebruikers. Steeds meer mensen weten quandan te vinden voor een antwoord op hun brandende vragen. Ook dit jaar zijn uw vragen welkom. Stel hier uw vraag.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Macro 'Dynamische navigatie met keuzelijst' aangepast

Marcel Kreijne - 29 Dec 2003

Bij verdere testen van de tip Dynamische navigatie met keuzelijst bleek dat de code niet goed werkt als je op meer dan één werkblad een keuzelijst hebt staan. De macro Workbook_Open is enigszins aangepast om het voortaan wel mogelijk te maken om deze methode op meer dan één werkblad in een bestand toe te passen. Ook hoeft er niet persé op ieder werkblad een keuzelijst te staan. Als het bestand geopend wordt met als actief werkblad een werkblad waarop geen keuzelijst-Menu aanwezig is, wordt dit ondervangen door de regel 'On Error Resume Next'.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Macro 'Voorwaardelijk verbergen' aangepast

Marcel Kreijne - 28 Dec 2003

Bij verdere testen van de vorige tip van de Week: Voorwaardelijk verbergen van rijen en kolommen bleek dat de code niet goed werkt als je op meer dan één werkblad in een bestand rijen en/of kolommen voorwaardelijk wil verbergen. De macro qdHideIt is enigszins aangepast om het voortaan wel mogelijk te maken om deze methode op meer dan één werkblad in een bestand toe te passen.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Prettige kerstdagen!

Marcel Kreijne - 23 Dec 2003

Quandan wenst u de komende dagen prettige feestdagen. Ook bij quandan is het kerst, en daardoor kan het de komende dagen iets langer duren dan u gewend bent, voordat u een reactie ontvangt op uw e-mails. Laat dit u er echter niet van weerhouden de spreadsheetproblemen die u tijdens de kerst dwars zitten in een e-mailtje naar quandan te sturen. Ook tijdens de kerst krijgt u zeker antwoord op uw e-mails, al kan het dan wellicht wat langer duren dan normaal. Stel hier uw vraag.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Update problemen verholpen

Marcel Kreijne - 03 Dec 2003

Ja natuurlijk! Eén keer roepen dat er iedere dag een nieuwe tip zal verschijnen en meteen loopt de boel in de soep... De tips zijn nu alsnog online gezet. Er is nog één navigatie-tip onderweg: Het navigeren met keuzelijsten op een dynamische manier. Deze verschijnt komend weekend. En volgende week...
[ Volledige bericht ]


Nieuws: HCC ACTIE: Iedere dag een nieuwe tip!

Marcel Kreijne - 27 Nov 2003

In het kader van de HCC dagen verschijnt er dit weekend (28, 29 en 30 november) iedere dag een nieuwe tip!
[ Volledige bericht ]


Nieuws: Publicatiedatum en auteur toegevoegd

Marcel Kreijne - 23 Nov 2003

Zojuist is er een stukje nieuwe informatie toegevoegd aan quandan.nl. Voortaan wordt bij iedere tip aangegeven wanneer de tip verschenen is en door wie deze geschreven is. Zo kunt u beter inschatten wanneer u een volgende tip kunt verwachten. Dit zal binnen een week na de huidige 'Tip van de week' zijn.
[ Volledige bericht ]


Nieuws: quandan.nl is in de lucht!

Marcel Kreijne - 28 Oct 2003

Het ziet er nu allemaal nog wat leeg uit, maar Quandan.nl zal zich de komende tijd echt ontpoppen als steunpunt voor spreadsheetgebruikers. Op dit moment wordt deze site beheerd uit hobby. Na verloop van tijd zal dit een steunpunt worden van het bedrijf Quandan dat nu nog in oprichting is.
[ Volledige bericht ]


Contactgegevens:
Balans 2
3823 GD AMERSFOORT
Tel. 06-28121462
Fax: 0842-204462
info@quandan.nl

Tip Top 5

Vervolgkeuzelijst bij gegevensvalidatie in formulier
Voorwaardelijk verbergen van rijen en kolommen
Dynamische navigatie met keuzelijst
Lijst van bestandsnamen en hyperlinks maken
Eenvoudige navigatie met keuzelijst